PSYKOTERAPI

Psykoterapi

GLÆDEN OG MENINGEN I LIVET

Terapi handler om at finde glæde og mening i livet. Din samtale med en psykoterapeut kan give dig en selvindsigt, så du bedre forstår dig selv og de relationer, du indgår i. Et vellykket terapiforløb kan således øge din evne til at håndtere de udfordringer, du møder gennem livet. Terapien hjælper dig med at styrke din livskvalitet.

Det rigtige værktøj

I terapi viser det sig ofte, at dét vi tumler med, indeholder almene temaer, der har med vores eksistens som menneske at gøre. På den måde bliver et terapiforløb mere end et problem, der bare skal ordnes. I stedet bliver det vigtige værktøjer, vi kan bruge til at navigere i livet med, også når terapiforløbet er slut.

Lære dit eget liv at kende

Klienter tænker ind imellem, at deres problemer ikke er noget at tale om. Det viser sig tit, at de såkaldte småting, ofte er de største. I min terapi tilbyder jeg dig et rum, hvor du kan være med alt dét, der fylder i dit liv. Terapi handler således om at lære dit liv bedre at kende.

Uden foredomme og i et rum med tavshedspligt

Vores samtaler foregår i et trygt og tillidsfuldt rum. Et rum helt uden fordomme, og hvor der ikke findes nogen rigtig eller forkert måde at være menneske på. Jeg har tavshedspligt.

Oprindelse

Psykoterapi kommer fra det græske ord ”Therapeuin” og betyder at støtte og hjælpe til balance. Man kan sige, at psykoterapi er en proces, der hjælper et menneske til at hjælpe sig selv, ved hjælp af terapeutiske samtaler og en udviklende proces.

Psykoterapeut

Forskellen mellem en psykoterapeut og en psykolog er blandt andet at en psykoterapeut under sin uddannelse har gennemgået egen terapi og personlig udvikling. Desuden er en psykoterapeut ikke er uddannet til at stille kliniske diagnoser, men har fokus på det sunde liv. Ofte er psykoterapeuter billigere end psykologer.